• header 001 900x270
  • header 002 900x270
  • header 003 900x270
  • header 004 900x270
  • header 005 900x270
  • header 006 900x270

OVER DE BOERDERIJ

De Cormeij Hoeve is echte boerderij met heel veel dieren. Het is een echt melkveebedrijf. In de koeienstal staan 70 melkkoeien met hun opgroeiende kalveren, pinken en vaarzen.

Achter de koeienstal begint de schapenstal. In maart en april staan al onze 140 schapen in de stal. Zij krijgen elk ongeveer twee lammetjes. Als ze groot genoeg zijn, brengen we de families naar het land of naar de dijk.  Vanaf juni 2016 zijn de meeste weer op het land, rond de boerderij staan nog de schaapjes die extra verzorging en aandacht nodig hebben.

In de schapenstal staan ook de paardenstallen, in de winter zijn de paarden ’s nachts op stal. Hier vindt je ook de voorraad stro en hooibalen opgestapeld. Hier kan je dus het hele jaar spelen, springen en hutten bouwen.

lammetjes schuur paarden wei schaap wei

De strobalen, geitenstallen en andere verstopplekken zijn erg belangrijk om elke dag te controleren. De pauwen, kalkoenen, parelhoenders en kippen lopen namelijk bijna altijd los en verstoppen overal eieren.

Op ons bedrijf zijn de dieren het belangrijkste, we zijn de hele dag bezig met de zorg voor onze dieren en wij delen deze gezelligheid graag met kinderen en volwassenen die ook van dieren houden.

In het land staan altijd paarden, de geiten gaan naar buiten als het mooi weer is. De weilanden zijn vooral bedoeld voor het verbouwen van voedsel voor alle dieren. Het gras moet vier keer per jaar geoogst worden om de wintervoorraad aan te leggen. De aardappels zijn voor de supermarkt, de mais is voor de koeien en de wortels lust iedereen. 

AfdrukkenE-mail