• header 001 900x270
  • header 002 900x270
  • header 003 900x270
  • header 004 900x270
  • header 005 900x270
  • header 006 900x270

KINDEREN & JEUGD

Op de Cormeij Hoeve mogen kinderen meehelpen bij het verzorgen van alle dieren. Omdat er zoveel ruimte is, zijn er veel plekken om te spelen, te knutselen en te skelteren en fietsen.

Je kan bij ons komen logeren, in het weekend en in de vakanties.
Het weekend is vanaf vrijdag 16 uur t/m zondag 15.30 uur.

Het is belangrijk dat je altijd vriendelijk bent tegen de dieren.

Een voorbeeld dag op de boerderij:

Zaterdags starten we met samen drinken, paarden naar buiten, paardenstallen uitmesten, konijnen voeren of de stal van moederkoe en kalf uitmesten. ’s Ochtends moeten alle dieren eten hebben, dus je mag zelf kiezen welke dieren je het liefste wil verzorgen (kippen, konijnen, geiten, paarden voeren of melk geven aan de kalfjes).

In de pauze kan je zelf kiezen of je een spelletje wil doen, of een Donald Duck wil lezen. Na het drinken kunnen we buiten spelen, of als het regent, in de schapenstal spelen. In de schapenstal kan je hutten bouwen in het stro, in het zand graven, met de bal spelen enz.

Buiten kan je fietsen, skelteren, voetballen en in het hooi van de paarden liggen om ze te aaien.

Als je graag meer over het repareren van trekkers en bromfietsen wil leren, of iets van hout wil maken dan kan dat.

Tussen de middag eten we warm. Zaterdag is het patat-dag.

Na de middag mag je zelf kiezen wat je wil doen, lekker spelen, dieren verzorgen, met de trekker mee, knutselen of helpen bij het sleutelen aan machines.

In de namiddag moeten de stallen weer ingestrooid worden zodat de dieren naar binnen kunnen. Alle dieren krijgen dan ook weer voer en water.

’s Middags gaan we ook vaak het land in om hekken te zetten, schapen of koeien naar een nieuwe wei te brengen of wortelen te oogsten.

Tussendoor moeten we soms al het werk even stoppen, en snel een stal instrooien omdat er een kalfje wordt geboren, of omdat er een kip met kuikentjes wordt ontdekt.

In de zomer gaan we elke avond naar het schapenland om te kijken of alles goed is met de lammetjes. Je ziet dan vaak een prachtige zonsondergang en spelende lammetjes.

De klussen verschillen natuurlijk per seizoen, in de winter is er veel paardenwerk en onderhoud aan de machines. In de lente zijn we non-stop met de schapen en lammetjes bezig. Zoals helpen bij de geboorte en flesjes melk geven als moeder te weinig melk heeft.

Daarna begint het landwerk weer, met de grote mesttank het land op. Ploegen en zaaien. Dan komen de grote trekkers voor het oogsten. Zomers is er meer werk buiten dan in de stal. Maar als er iets stuk is, staan de trekkers in de werkplaats.

Verblijf op de boerderij kan met de indicaties, en beschikking van de gemeente (wijkteam) voor: 'logeren',  ‘kortdurend verblijf’,  ‘dagbesteding’ , ‘begeleiding groep’  of ‘begeleiding individueel’ We zijn aangesloten bij Heemz.org welke de administratie voor ons regelt.

Wil je een keer komen kijken of je het leuk vindt? Maak dan een afspraak via de email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AfdrukkenE-mail